torstai 29. marraskuuta 2018

Joulukortti projekti

Korttien suunnittelu ja toteutus

Lähdin suunnittelemaan joulukorttejani pitkälti "Metsän eläimet"- korttisarjani pohjalta. Halusin että tuotteet ovat selkeästi brändin mukaisia ja tunnistettavia. Päätin siis jatkaa metsän eläinten parissa. Ensin maalasin poron, koska se selkeimmin yhdistyy jouluun. En kuitenkaan halunnut pröystäillä jouluteemalla, vaan tehdä tyylikkään minimalistisen joulukorttisarjan. Otin videon kortin tekoprosessista ja latasin sen yritykseni someihin samalla osallistaen asiakkaat kysyen heiltä mitä eläimiä he haluaisivat nähdä korteissa. Ehdotuksiksi sain muunmuassa pöllön ja ilveksen, joita olin itsekkin miettinyt. Näiden lisäksi valitsin toteutettavaksi karhun. Koitan pitää yritykseni mahdollisimman "läpinäkyvänä" ja tuoda asiakkaat lähelle yritystäni, niimpä jaoin someissa maalauksieni etenemistä. Metsän eläimet-sarjassa jokaisella eläimellä oli oma kehyksensä, nyt kuitenkin ajan puutteen vuoksi päädyin käyttämään vain yhtä kehystä.
 Kun maalaukset olivat valmiit, valokuvasin ne, syväsin ja muokkasin kevyesti Photoshopilla. Tämän jälkeen asettelin kortit illustraattorilla ja valitsin kortteihin taustavärin. Pyysin tarjuksia muutamilta painotaloilta, mutta lopuksi päädyin samaan, jota käytin jo aiemman korttisarjani kanssa. Muokkasin tiedostoihin tarvittavan bleedin ja oikean väriprofiilin, sekä tarkistin että käytössä li CMYK väriavaruus.

Tuotekuvaukset

Lähdin suunnittelemaan tuotekuvauksia materiaalien pohjalta. Taustana halusin käyttää säkkikangasta, halusin mukaan myös kuusenoksia koska ne yhdistyvät hauskasti korttien kehykseen. Kävin kiertelemässä kaupungilla ja mukaani tarttui muutama kuvauksiin sopiva joulukoriste. Katselin Pinterestistä mallia hauskoista lahjapaketeista. Päädyin tekemään muutaman lahjapaketin maanläheisellä tyylillä, ruskeaan paperiin, juuttinarulla sidottuna ja koristeeksi kuusenoksa.
 Rakensin kuvaustaustan kolmen tuolin väliin, jolloin sain säkkikankaan kehystämään kuvaa kauniisti. Tuolien selkänojien väliin sain myös viritettyä joulupallot roikkumaan.
Behind the scenes


Käytössä minulla oli kaksi itserakennettua päivänvalolamppua. Tuotteiden kuvaaminen osoittautui hankalaksi, sillä korttien kiiltävä pinta heijasti aina jostain kohtaa valoa ikävästi. Lopulta keksin suunnata lamput heijastumaan katon kautta ja säädettyäni kameraa sain vihdoin haluamani mukaisia kuvia. Valitettavasti kameran syväterävyys ei ollut kovin tehokas. Olin aluksi suunnitellut, että taustalla on jouluvalot, jotka jäävät sumeiksi. Tämä ei kuitenkaan kyseisellä kameralla onnistunut. Päädyin kuitenkin käyttämään jouluvaloja siten, että ne heijastivat joulupalloihin kauniit heijastukset. Kuvasin kaikki kortit samoilla elementeillä, hieman asetelmaa muuttaen.
Lopuksi käsittelin kuvat Photoshopilla ja tein omat versiot sekä instagramiin että facebookkiin.

Tässä lopputulokset:
Timelapse-video

Tehdessäni ilves-korttia otin siitä valokuvia maalauksen edetessä. Kun kortti oli valmis, käsittelin kaikki valokuvat photoshopissa. Rajasin kuvat heti instagramin vaatimaan kokoon, jotta se näkyisi instagramissa haluamallani tavalla. Latasin Timelapse videoiden tekoon tarkoitetun sovelluksen ja etsin netistä vapaasti käytettävää musiikkia. Näistä kokosin videon joka on nähtävillä täältä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti