torstai 29. maaliskuuta 2018

Kuvausjärjestelyjä

 Projektimme Muurlan kanssa lähti käyntiin vauhdilla. Ensimmäisenä lähdin metsästämään rekvisiittaa. En löytänyt mistään haluamaani kuppikakkua ja macaroonsseja, joten päädyin käyttämään pelkkiä vaahtokarkkeja ja marenkeja. Tällä ratkaisulla koetin myös yksinkertaistaa ideaani asiakkaan toiveiden mukaan. Täydellisen viirin löysin Tigeristä. Liimasin viirit pahviselle taustalle, jotta ne pysyisivät suorina kuvissa. Rekvisiittaa metsästäessäni silmiini osui saippuakuplia ja innostuin niistä samantien. Yleensä kuvausjärjestelyssä tulisi käyttää paritonta lukua. Sisustuspalloja ei kuitenkaan ollut saatavilla kuin kaksi kappaletta. Niinpä inspiroiduin käyttämään saippuakuplia luomaan kuviin sen kaipaamaa jännitettä, sillä saippuakuplat muodollaan ja läpinäkyvyydellään loivat toistoa sisustuspalloille. Ne myös sopivat täydellisesti lastenjuhla teemaani.

Rekvisiittoja.

 Kankaan löysin koululta ja serpenttiinin toi koulukaverini. Alustavassa ideassa käytin juhlahattua, mutta kuvatessani luovuin ideasta, sillä se loi sommitelmasta liian sekavan.
 Aluksi sommitelman luominen tuotti päänvaivaa. Se mikä silmin näytti hyvältä, ei toiminutkaan kamerassa. Tärkeää oli välillä tarkastaa kameran läpi, miltä sommitelma näytti. Myös kameran kanssa tuskailin hetken, ennen kuin syväterävyys tuli tututksi.
 Erityisen vaikeaksi osoittautui kuvaus saippuakuplien kanssa. Syväterävyyden saanti kapeaksi ja kuplien saaminen teräväksi, vaati todellista tutkimusmatkaa kameran asetuksiin. Päädyin tässä kohtaa myös vaihtamaan taustaa, sillä valuksi köyttämäni lautaseinä teki kuvasta sekavan. Lopulta monen yrityksen ja erehdyksen kautta sain napattua haluamani kuvan.

Kuvaukset käynnissä
Muokkasimme kuvat Lightroomilla. Ensiksi poistimme linssi- ja väri-väärentymät, sitten sääsimme kuvan horisontin suoraksi, mustat mustiksi ja valkoiset valkoisiksi. Sen jälkeen pääsimme muokkaamaan kuvat haluamiksemme. Lightroomiin olin aiemmin hieman tutustunut, mutta sen kautta aukesi nyt aivan uudenlaainen maailma. Olen erittäin innoissani miten suuria muutoksia kuvaan on mahdollista saada aikaiseksi, enkä malta odottaa, että saan otettua Lightroomin vielä paremmin haltuun!


Jatkamme vielä ensiviikolla kuvauksia ja torstaina lähetämme asiakkaalle lopulliset kuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti