sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Habitare 2017:Messuosastojen ratkaisut ja rakenteet




Habitare oli täynnä toinen toistaan kauniimpia messuosastoja, tässä joitakin suosikkejani.

Luhta

Luhdan esillepanooon oli kiinnostavasti lisätty luonnonmateriaaleja luomaan kesämökkimäistä tunnelmaa. Tummanharmaa takaseinä loi syvyyttä messuosastoon.

Suomalaisen työn liitto

Suomalaisen työn liiton piste koostui neljästä eri teemaa kantavasta huoneesta. Jokainen esillepano oli ihastuttavan erilainen, mutta suosikikseni nousi "Ensilumi" asetelma. Ensisilmäyksellä esiteltäviä kohteita ei edes huomaa, sillä kokonaisuus näyttää taideteokselta. Lähemmän tarkastelun jälkeen katse kiinnittyy kuppeihin ja huomaa esillepanon nerokkuuden. Harmoninen värimaailma ja onnistunut asetelma nostivat tämän messuosaston suosikkeihini.

Foreest

Foreestin messuosasto koostui kahdesta seinästä ja lattiasta. Tummat dominoivat tuotteet oli tuotu hyvin ja tasapainoisesti esiin valkealla taustalla. Mielenkiintoisen lisän kokonaisuuteen toi tv:n näytössä oleva kuva puun syistä.

Hiilinielu

Hiilinielun messuosastoon kiinnitin huomion jo toiselta puolelta hallia. Osasto oli koottu tasoista jotka oli täytetty sammaleella, jossa kasvoi niin kuusia, varpuja kuin sieniäkin. Metsän vihreys mustaa taustaa vasten loisti messuosaston hillityn värimaailman keskellä varastaen huomion. Sammalpeite toi myös hyvin esiin ekologisen kierrätyksen näkökulmasta valmistetut tuotteet.

Osaston erikoisuutena oli seinä johon jokainen sai kirjoittaa ajatuksiaan ja kehitysideoita.

Gyllstad

Ruotsalaisen Ulrika Gyllstadin luomupellava-tuotteiden myyntipiste erottui muista selkeydellään ja harmonisella värimaailmallaan. Muuten melko tavanomainen esillepano nousi suosikikseni värien ja kuosien yhteistyön luomalla tunnelmallaan.

Finarte


 Finarten tuotteet oli kekseliäästi ripustettu lasiseen laatikkoon. Ripustustekniikka toi matot hyvin esille ja lasi katsojan ja tuotteen välillä loi tuntua ylellisyydestä. Ripustimina toimivat nahkanauhat sointuivat hyvin mattojen värimaailmaan. 

Lasikopin takaa löytyivät mallikappaleet, joista asiakas pääsi tutustumaan kuoseihin ja materiaaleihin. Takaseinän väri toi mattojen värimaailman miellyttävästi esille.

Adora

Adoran tuhat ja yksi mattoa mallisto oli yhtenä harvoista messuosastoista ottanut käyttöönsä myös katon, ripustaen hauskasti ja malliston nimeen viitaten "lentäviä" mattoja osastonsa yläpuolelle. 

Paikalla oli myös kaksi Pohjois-Intialaista maton kutoja artesaania työssään. Tuotteen syntyprosessin näkeminen sai katsojat pysähtymään osastolle ja tutustumaan lisää tuotevalikoimaan ja brändiin.

Skanno

Skannon messuosasto koostui kahdesta eri esillepanosta, jotka oli erotettu toisistaan seinän värin avulla. Tilanrajaajaksi messuosaston ja kulkuväylän välille oli sijoitettu metallinen kukkateline.
Esillepanossa ihastuttivat myös upeat origamimaiset valaisimet.

Wiilu bike

Wiilu biken esillepano oli yksinkertainen ja koostui vain yhdestä seinästä. Lattialle aluetta rajaamaan oli aseteltu matto ja toisessa reunassa aluetta rajasi suuri viherkasvi. Esillepano oli juuri oikea markkinoitavalle, yksinkertaiselle, mutta kauniisti muotoilulle tuotteelle. Tuote pääsi oikeuksiinsa yksinkertaista taustaa vasten.

Signals

Signalsin messuosasto koostui kolmesta erillisestä huoneesta. Erikoista tässä messuosastossa oli se, että keskellä sijaitsi portaikko, josta pääsi tarkastelemaan kokonaisuutta toisesta perspektiivistä. Jokainen huone oli oma hersyvä kokonaisuutensa, jotka kaikesta yltäkylläisyydestä huolimatta olivat silti harmonisia kokonaisuuksia.
Messuosasto oli täynnä toinen toistaan suloisempia ja mielenkiintoisempia yksityiskohtia. Esimerkiksi ikkunasta näkyi video rantamaisemasta. Habitaren teemana oli "huomisen koti" ja ikkuna kuvasti nykyihmisen kaipuuta luontoon ja rauhaan kiireisen arjen keskellä.

Pella Hedeby

Lopuksi vielä kuva ruotsalaisen sisustussuunnittelijan ja bloggaajan Pella Hedebyn Ikean tuotteilla stailaamasta installaatiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti