lauantai 16. syyskuuta 2017

Habitare 2017: värit, materiaalit ja kuviot

Värit
Värimaailmaa hallitsivat pehmeät sävyt ja harmoninset värimaailmat.  Vaaleista väreistä erottuivat puuteri, hento roosa sekä beigen ja vihreän eri sävyt. Kontrastiväreinä käytettiin tummanvihreää ja tummanharmaata.



Materiaalit

Suosittuja materiaaleja olivat luonnonmateriaalit, kuten puu, nahka ja kivi. Tekstiileissä näkyivät rosoisen pinnan ja pehmeyden vaihtelut.  Karheiden puuvilla- ja pellavapintojen rinnalle ylellisyyttä toivat taljat ja sametti. Myös suurikuteiset neulepinnat toistuivat siellä täällä luomassa kodikasta tunnelmaa. Trendinä oli jättää puun pintakuviot näkyviin joko valkovahakäsittelyllä tai läpikuultavalla lakalla. Myös rottinki ja koripunotut huonekalut  olivat pinnalla. Erilaiset kivipinnat, erityisesti marmori toistuivat esillepanoissa useasti. 


Kuviointi

Tapettien ja tekstiilien kuvioinnissa hallitsevana oli luonto teema ja erityisesti kukkakuosit. Tekstuureista huokuivat retro-vaikutteet, joko tiiviillä toistolla taikka suurilla voimakkaan värisillä muodoilla.

                        Suosittua olivat myös geometristen kuvioiden selkeälinjainen käyttö.

       Vaikutteita tekstuureihin oli haettu niin itämaisista medaljonkikuvioista sekä eteläisen Euroopan                                                                                kaakeleista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti