lauantai 19. elokuuta 2017

Ensimmäinen viikkoni visualistin opinnoissa

  Viime talvena työskentelin Punnitse ja Säästä liikkeessä ja vastuualueeseeni kuului muun muassa Instagram-tilin päivittäminen. Innostuin kuvien sommittelusta ja erilaisten asetelmien luomisesta. Eräänä iltana kotiin palattuani totesin poikaystävälleni että olisipa tätä mahdollista tehdä työkseen ja hän kertoi minulle ystävästään, joka työskentelee visualistina. Visualistin työnkuva oli minulle entuudestaan tuntematon, mutta mitä enemmän otin selville, sitä enemmän se vaikutti juuri omalta jutultani.Päätin hakea opiskelemaan alaa Salon seudun koulutuskuntayhtymään ja viime maanantaina koulu sitten alkoi.

Opiskelu alkoi ryminällä, kun heti ensimmäisellä viikolla muodostimme pienryhmät joissa  aloimme suunnitella ensimmäistä asiakastyötämme! Tehtävänämme on hankkia asiakas, jolle suunnittelemme ja toteutamme näyteikkunan.
Alkajaisiksi rakensimme ryhmälle työpisteen eli "Kotipesän" ja laadimme yhdessä toimimisen säännöt.
Seuraavaksi kokosimme ylös asioita joita tulee ottaa huomioon näyteikkunan suunnittelussa ja toteutuksessa. Ohessa kuva käyttämästämme lootuskukka-mallista, jossa keskellä on ydinsana esim. Väri ja ympärille keräsimme ajatuksia siitä mitä kaikkea värienkäytössä tulee ottaa huomioon. Ydinsanojamme olivat värit, brändi, tila, sesonki, sommittelu, siivous, valaistus, tuotteet, materiaalit ja rakentaminen. Saatuamme työn valmiiksi alkoi kokonaiskuva näyteikkunan suunnittelusta hahmottua.
-Pinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti