lauantai 14. lokakuuta 2017

Unelmia - 5 vuoden suunnitelma

-J.R.R. Tolkien

Imagokouluttaja Isa Karlsson kävi kolullamme luennoimassa meille oman imagon luomisesta työmarkkinoilla ja yrittäjänä. Hän kehotti meitä luomaan viiden vuoden suunnitelman, pohtimaan mikä on tavoitteemme ja mitä teemme sen eteen tänään.
Jos minulta olisi kysytty vuosi sitten mitä teen viiden vuoden kuluttua, en olisi osannut vastata. Nyt opiskelupaikan myötä tavoitteeni ovat selkeytyneet. Kuvataide ja luovuus ovat aina olleet vahvasti läsnä elämässäni. Olen pitkään pohtinut miten hyödyntää taitojani ja osaamistani työelämässä ja luoda mielenkiinnonkohteistani itselleni ura. Tämän syksyn aikana olen palavasti rakastunut graafiseen suunnitteluun ja tällä hetkellä tulevaisuuden unelmissa häämöttää ura graafisen suunnittelun ja kuvittamisen yrittäjänä. Matkustelu on yksi suurimmista intohimoistani ja olen pitkään unelmoinut ulkomailla työskentelystä, joko Etelä-Euroopassa tai Australiassa.

TAVOITTEET

Mitä teen tänään tavoitteeni eteen?
Sain ensimmäisen työssäoppimispaikkani Työhuone 33:lta graafisen suunnittelun parissa. Pääsen siis seuraavan kahden kuukauden aikana syventymään alaan ja tutustumaan yrittäjien arkeen. Olen myös hankkinut itselleni omia projekteja, joilla voin kerryttää osaamistani ja portfoliotani.

Määrittele itsellesi kolmee saavutettavaa tavoitetta:
1.Työharjoittelun suorittaminen vaihdossa ulkomailla.
  2.Teen itselleni ja töilleni nettisivut.
 3.Hankin itselleni toiminimen ja alan tehdä töitä koulun ohella. Valmistuttuani minulla olisi hyvä pohja siirtyä suoraan yrittäjäksi.

Mitä voimavaroja on jo käytössä?
Isa Karllson korosti suhteiden ja verkostoitumisen merkittävyyttä. Sitä että jokainen tapaamasi ihminen voi olla potentiaalinen yhteistyökumppani. Olen toiminut teatteri-, sirkus ja elokuvaprojektejen parissa maskeeraajana ja lavastajana. Aikaisemmin hankitut suhteet tulevat nyt käyttöön asiakkaita etsiessäni.

Mitä voimavaroja tarvitset itsellesi lisää?
Lisää kontakteja ja verkostoitumista. Ulkomailla työskentelyn saavuttamiseksi haluan hioa kielitaitoani.Graafisen suunnittelun tueksi haluan hankkia paremmat työvälineet, piirtopöydän ja paremman kameran. Sekä lisää tietoa, taitoa ja kokemusta alasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti