tiistai 22. toukokuuta 2018

Marimekon kevätnäytös 2018

Kevätmallisto 2018

Batha-mekko

Kuvio: VatanuottaKuviosuunnittelija: Paavo Halonen
Batha-mekko on valmistettu ohuesta viskoosikrepistä. Takana on halkio napeilla ja hameosassa vetoketju. Mekon yläosa on väljä, kimonohihoilla ja vötäröllä on poikkisauma ja rypytys. Helma päättyy polven yläpuolelle ja on a-linjainen.
c

Midiam-Paita


Kuvio: KultarikkoKuviosuunnittelija: Satu Maaranen
Midiam-paidassa on pitkät trumpettihihat ja pieni pyöreä pääntie ja avoin selkä. Hempeät ruskea, pinkki ja vihreä sävy luovat sointuvan kokonaisuuden. Selkäpuolelta paita solmitaan kolmella nauhalla ja leikkaus on suora lantiopituus.

c


Tykky Lokki-hame

Kuvio: LokkiKuviosuunnittelija: Maija ja Kristina Isola
c

Täyspitkä hame on valmistettu puuvillatwillistä. Mustavalkoinen Lokki-kuosi on painettu Helsingissä. A-linjaisessa mekossa on sivusaumataskut ja vasemmassa sivusaumassa on vetoketju. '



Jokapoika-paita

Kuvio: PiccoloKuviosuunnittelija: Vuokko Eskolin-Nurmesniemi
Jokapoika-paidassa on hiilenharmaan ja pinkin sävyinen piccolo-kuosi, joka on suunniteltu 1956.Paita on valmistettu puhtaasta puuvillasta ja sen istuvuus on väljä. Paidassa on pitkät hihat manseteilla ja lantion alapuolelle ulottuva helma.
c



Jokamekko-mekko

Kuvio: PiccoloKuviosuunnittelija: Vuokko Eskolin-Nurmesniemi
Jokamekko-mekko on paitapuseromekko , joka on saanut innoituksensa tasaraita-kuosista. Mekossa on  väljä istuvuus ja pitkät hihat manseteilla ja nilkkoihin ulottuva helma. Mekossa on irto-vyö ja sivusaumataskut. Kangas on painettu Helsingissä.

c

Lici-Housut
Kuvio: KultarikkoKuviosuunnittelija: Satu Maaranen
Lici-housut kuuluvat samaan sarjaan Midiam-paidan kanssa. Leveälahkeisissa  housuissa on vyötäröistuvuus, tikattu irrotettava vyö vanutäytteellä ja D-rengaskiinnityksellä. Lahkeet ovat ylipitkät ja niissä on leveä käänne. Housuissa on sivutaskut ja piilovetoketju edessä.
c

Trina Piccolo-mekko

Kuvio: PiccoloKuviosuunnittelija: Vuokko Eskolin-Nurmesniemi
Puuvillasta valmistetussa mekossa on pinkki-harmaa piccolo-kuosi. Mekon edessä on metallinappilista. Mekkoon kuuluu vyö, jolla on helppo muunnella mekon ilmettä, haluamallaan tavalla. Mekossa on pitkät hihat manseteilla ja a-linjainen polven yli ulottuva helma, jossa on loiva pyöreä leikkaus.
c


Miljam-mekko

Kuvio: RäkkyKuviosuunnittelija: Erja Hirvi
Miljam-mekko on leikattu helmasta hieman vinoon, luomaan epäsymmetristä jännitettä. Raitakuosi mukailee helman leikkausta. Mekossa on pyöreä pääntie ja pitkät hihat maseteilla, sekä piilovetoketju takasaumassa.
c



Vanessa Tiktak-mekko
Kuvio: TikatKuviosuunnittelija: Jenni Tuominen
Vanessa Tiktak-mekko väljä levenevä leikkaus ja se on valmistettu viskoosikrepistä. Helma ulottuu polven alle. Mekossa on kyynärpituiset kellohihat ja takana piilovetoketju.

c


Seikka-mekko

Kuosi:Husina
Suunnittelija:Marimekko

Kokopitkässä viskoositrikoomekossa on hieman alaspäin levenevä leikkaus. Pyöreässä pääntiessä ja hihansuissa on ohut nauhareunus.

c


Tasaraita

Merimekon tasaraita-kuosi syntyi 1968. Elettiin aikaa, jolloin käytiin kiivasta taistelua tasa-arvosta ja muotoilussa pyrittiin anonyymiin suunnitteluun. Annika Rimala pyrki designissään ajattomuuteen, yksinkertaisuuteen ja toimivuuteen, tuotteen tuli olla kaikille sopiva. Näistä lähtökohdita hän loi tasaraita-kuosin, naisille, miehille, lapsille ja vanhuksille. Tasaraita-kuosi on pitänyt pintansa ajan-saatossa ja on edelleen hyvin suosittu ja tasa-arvon symboli ympäri maailmaa. Taistelu tasa-arvon puolesta ei valitettavasti maailmasta ole kadonnut, joten tasaraita on edelleen ajankohtainen ja siksi niin suosittu. Vaatteessa yhdistyvät vaivattoman muotoilun helppokäyttöisyys ja yksinkertaisen kuosin helppo sovittaminen asukokonaisuuksiin, jotka ovat lisänneet tasa-raiddan voittokulkua. 

c

Minttu Vesala

Minttu Vesala on yksi Suomen tunnetuimmista Stylisteistä. Minttu on tunnettu persoonallisesta ja rohkeasta tyylistään. Minttu Vesala on ollut stylisti jo kolmella vuosikymmenellä.Hänen uransa alkoi sattumalta, kun tuttu pyysi hänet pukemaan mallin Image-lehden kuvauksiin. Nykyään hän tekee muoti- ja mainoskuvauksia, stailaa näytöksiä, pitää luentoja, toimii pr-tehtävissä ja suunnittelee mainoskampanjoita. 
 Hän puhuu käyttökelpoisen designin puolesta, korut ja laukut on tehty käytettäviksi, ei pölyttymään hyllyille. Hänen oma tyylinsä on räväkkä, mutta työssään hän on harkitseva : " Tärkeää on se, mitä asiakas tarvitsee, ei se, mikä on minun mielestäni upeaa."

c

Vesta

Vesta on vuonna 1994 syntynyt laulaja-lauluntekijä. Ensimmäisen singlensä hän julkaisi 2014 ja vuonna 2017 hän sai levytyssopimuksen Warner Music Finlandin alaiseen Etenee Recordsiin. Esikoisalbumi Lohtulauseita julkaistiin maaliskuussa 2018. Se nousi heti ilmestyttyään Suomen virallisen albumilistan kärkisijoille kolmeksi viikoksi. Vestan musiikki on omaperäistä, hieman synkähköä poppia. Omalaatuisuudensa avulla se tavoittaa kuulijakuntaa laajalti, yli genre-rajojen. 
Vesta on tehnyt featteja Töölön ketterälle, Kauriin metsästäjille ja Pyhimykselle, joka on ollut hyvä lähtölaukus uran näkyvyydelle.
Vestan biisit kertovat katkeransuloisia rakkaustarinoita, tarinoita luopumisestqa ja kasvusta. Yleismaalilmalliset sanoitukset tavoittavat kuulijakuntaa laajalti.
Marimekko pyrkii pitämään brändinsä ajan hermolla ja freesinä, niimpä Vesta oli ilmiselvä valinta muotinäytöksen esiintyjäksi, onhan Vestaa kuvailtu: "parhaaksi mitä suomalaisella valtavirata popille tällä hetkellä tapahtuu".

c


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti