sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Jälkimotorla


Mikä meni/menee hyvin?

Olen erittäin tyytyväinen koko projektin kulkuun ja lopputulokseen. Itse valokuvauksen kanssa vastaan ei tullut suurempia ongelmia ja pienet haasteet selvitin. Kameran käytössä on vielä opeteltavaa, mutta yllätyin iloisesti miten hyvin perus asetukset ovat jo nyt hallussa. Erityisesti ensimmäisen kuvauspäivän suunnittelu ja aikataulutus toimivat hyvin. Muutenkin osasimme aikatauluttaa projektin siten, että kaikki sujui ajallaan. Olen erittäin tyytyväinen myös yhteistyöhön mallien kanssa.

Mikä meni/menee huonosti?


Kokonaisuudessaan projekti meni hyvin. Asiakkaalta olisimme voineet saada tarkemmat ohjeet. Keskustelimme ennen projektin alkua, mutta olisimme voineet kysyä vielä lisää syventäviä kysymyksiä. Toisena kuvaupäivänä minulla oli myös ongelmia uuden kameran kanssa. Olisin voinut tutustu uuteen kameraan etukäteen paremmin.

Mitä opin?

Opin aikataulutuksen ja etukäteen suunnittelun tärkeyden. Huolella suunniteltu on tosiaan jo puoliksi tehty. Opin myös kohtaamaan mallien kanssa toimimisen haasteet ja onnistumiset! Yllätyin yhteistyön määrästä, siitä miten malli omilla ideoillaan tuo kuviin uudenlaista näkökulmaa ja eloa. Kameran ja lightroomin monipuolinen käyttö käy kokoajan sujuvammaksi. 

Mitä teemme ensi kerralla paremmin?

Ensikerralla suunnittelen kaikki kuvaukset yhtä huolella, kuin ensimmäisen kuvauskerran. Huolellinen suunnittelu vähensi stressiä, joka auttoi kuvaustilanteessa, niin kuvaamiseen kuin vuorovaikutukseen mallien kanssa. Seuraavalla kerralla parannan myös kommunikaatiota asiakkaan kanssa ja koetan syventävillä kysymyksillä selvittää asiakkaan tarpeen, jos hän ei sitä osaa suoraan kertoa. 


Mitä viemme käytäntöön, että pääsemme visioomme?


Pyrin tekemään yritykseni kautta lisää kuvausjärjestely töitä, sekä harjoittelemaan vapaa-ajallani. Intohimo valokuvaukseen syttyi vuosien jälkeen ja haluan kehittää taitojani ja päästä soveltamaan oppimaani käytännössä. Haluan myös tutustua erilaisiin kuvaus tyyleihin ja keinoihin, pinterestin, kirjojen ja sosiaalisen median avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti