sunnuntai 26. elokuuta 2018

Tuotelapun suunnittelu -Anne Lamminpää Design

Sain yhteydenoton Turkulaiselta Anne Lamminpää Designilta. Hän tekee vaatteita osittain kierrätetyistä materiaaleista. Hän oli vailla tuotelappua ja sovimme tapaamisen, jossa ideoimme tuotetta. Hän listasi brändinsä tärkeimmiksi elementeiksi ekologisuuden. Suunnittelimme, että tuotelappu voisi ajaa myös käyntikortin asiaa, sisältäen pienen kuvauksen ja yhteystiedot. Tämän lisäksi tuli jättää tilaa hinnalle ja tuotteen hoito-ohjeille. Ilmeestä hän halusi melko pelkistetyn ja nykyaikaisen. Koska hänen tuotteensa ovat ihastuttavan omaperäisiä ehdotin, että lähtisimme soveltamaan erikoisempia mutotoja tuotelapulle. Värimaailmaksi päätimme musta-valkoisen, jotta se sointuisi hyvin yhteen kaikkien eri tuotteiden kanssa. Ihastuin hänen retrokankaista tehtyihin vaatteisiinsa ja ehdotin että lähtisimme kokeilemaan saman-tyylisiä gemotrisia kuvioita myös tuotelappuun.

Näiden ideoiden pohjalta suunnittelin neljä luonnosta:




Luonnoksein jälkeen asiakkaan toiveet selkeytyivät. Hän ihastui valitsemiini fontteihin ja pyerään mutoon. Hänellä oli aiemmin ollut käytössään käsintehtyjä hintalappuja, joissa oli pihlajanlehti. Päädyimme selkeyttämään ideaa jättämällä etupuolelle vain fontit ja lehden. Takapuolen suunnittelimme yhdessä selkeämpään muotoon. Suunnitelin tuotelapusta vielä musta- ja valkopohjaiset versiot, joista asiakas päätyi mustaan.




Tämän jälkeen lähdin kilpailuttamaan painotaloja ja lähetin sähköpostia viiteen eri yritykseen, joista valitsimme edullisimman tarjouksen.
Koska tuote leikattiin pyöreäksi ja siihen tuli tulla vielä kiinnitysreikä, oli painovalmiin tiedoston muokkaaminen aavistuksen monimutkaisempaa. Lähetin painotalolle neliön malliset kuvat etu- ja takapuolelta, sekä erikseen tiedoston johon oli merkitty leikkaus-stanssien rajat.Tämän tein siten että tein Illustratorille kaksi layeria, joista toisessa näkyi stanssi ja toisessa tuotelappu. Näin sain varmistettua että stanssin rajat tulevat oikeaan kohtaan. Nämä layerit tallensin sitten erillisinä tiedostoina. Muokkasin vielä väriprofiilin painotalon käyttämään muotoon ja tarkistin että väriavaruus oli oikea ja käytössä 300dbi. Sitten lähetin tuotteen painoon ja jäin odottamaan asiakkaan mielipidettä. 
Asiakas oli muuten oikein tyytyväinen lopputulokseen, mutta materiaali ei ollut aivan toivotun mukainen. Painotalo oli sanonut materiaalin olevan matta, mutta lopputulos oli jotakin matan ja kiiltävän väliltä. Seuraava työni onkin opetella tuntemaan erilaisia papereita ja vastaavanlaisissa tilanteissa, joissa asiakas toivoo erityisempää materiaalia, käyn itse painotalolla tutustumassa ja valitsemassa materiaalin. 
Tämä projekti oli kaikin puolin erittäin mukava ja käteen jäi paljon uusia oppeja! Asiakkaan tytär on valokuvaaja, joten sain heiltä aivan mahtavan kuvan valmiista tuotteesta, jota voin käyttää mainostuksessa!

1 kommentti:

  1. Varmasti mukavaa tuollainen suunnittelu ja kehittäminen. Meillä on tyttären tytär aloittanut yrittäjyyden, ja seuraavaksi hän aikoo hyödyntää tuotekehityspalveluita. Toki siihen varmasti sisältyy sitten myös juuri nämä pakkaukset ja merkitkin. Todella hienoja nämä ja yksinkertaisia, oikein tyylikkäitä!
    https://www.defour.fi/palvelut

    VastaaPoista