sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Eteisen suunnittelu osa 1

Eteisen suunnittelu lähti liikkeelle seinän värin valinnasta. Olin etsinyt etukäteen koneelta esimerkkejä väreistä joita voisimme käyttää. Maalikaupassa huomasimme kuitenkin, että näyttö toistaa värejä aivan eritavalla, kuin tulostetut esittelylaput. Niinpä viivyimmekin pitkään maalikaupassa valitsemassa haluamaamme sävyä. Kokeiltuamme väriä Kuin kodissa seinään, huomasimme kuitenkin, ettei sävy ollut lainkaan toivomamme mukainen. Maalia oli kuitenkin ostettu jo useampi litra, joten emme halunneet heittää sitä hukkaan. Lähdimme kokeilemaan erilaisia yhdistelmiä ja seikoittamaan haluttua sävyä. Kun olimme löytäneet mieleisemme sävyn, laskimme seinien pinta-alan, jotta osaisimme sekoittaa tarvittavan määrän maalia. Tämän jälkeen lähdin lisäilemään pohjamaaliin varovasti muita sävyjä. Sekoitin maalin puhtaanvalkoiseen, lisäämällä alunperin pohjamaaliksi valittua vaaleankeltaista sekä murrettua punaista. Lopputuloksesta tuli miellyttävän lämmin vaalean punerva.
Sävyjen testailua.

Sävyn sekoitus.
Eteiseen Tiia oli ideoinut hauskoja kolmiulotteisia maalauksia, joissa esimerkiksi tuolin selkänoja on maalattu seinään, mutta siitä irtautuu oikea istuttava penkki. Tyyliksi ideoimme satukirjamaisen, mutta kuitenkin myös aikuista makua miellyttävän. Aluksi piirsin luonnokset tilasta. Suunnittelin kalusteet hieman vanhahtaviksi ja talon tyyliin sopiviksi. Myöhemmin ollessamme kalusteostoksilla löysimme lähes täysin luonnokseni mukaisen sohvan olo-huoneeseen, joten tilat yhdistyvät hauskasti!
Löysimme myös oikean tuolin eteiseen, jonka tyylistä ja sävyistä päätin ottaa mallia maalattuun tuoliini.

  Aluksi maalasin sohvan selkänojan ja hatut ja hattuhyllyn seinään. Vielä seinämaalien kanssa työskentely tuottaa minulle hieman hankaluuksia, sillä olen tottunut akryylimaalien sulavuuteen. Seinämaaleja on vaikeampi sekoittaa "liukuvaksi" varjostukseksi ja ohuitta kerroksellista maalausta on myös hankalampi toteuttaa. Pikkuhiljaa maalaus seinämaalien ehdoilla alkaa kuitenkin sujua.
 Seuraavaksi leikkasimme vanerista istuimen, jonka maalasin selkänojan väriseksi. Ostimme Ekotorilta tuolin, josta leikkasimme penkkiin jalat, jotta tyylitelty ulkoasu säilyisi. Kävimme Bauhaussissa ostamassa vielä maalaukseen tyyliin sopivat koukut, joihin voi ripustaa vaatteita.

Valmis tuoli.
Seuraavaksi lähdin maalaamaan kehyksiä. Suunnittelin eteisen seinälle "kuvakollaasin", johin maalaisin Kuin kodin tarinaan liittyviä kuvia. Harkitsimme myös oikeiden kehysten käyttöä, mutta tyylillisesti ja käytännöllisistä syistä päädyimme siihen, että maalaus on parmpi vaihtoehto. Etsin esimerkkikuvia vanhoista kehyksistä ja otin niihin elementtejä jo valmiista maalauksista ja huonekaluista. 
Myöhemmin maalaan kehyksiin vielä kuvat. Eteiseen on tulossa vielä lisää maalauksia, niistä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti