tiistai 19. kesäkuuta 2018

Postikorttien teko


Ideat postikortteihin syntyivät nopeasti. Olin jo päättänyt että haluan hyväntekeväisyyskohteeksi jonkin eläinsuojeluyhdistyksen. Niimpä eläin/luonto teemaa ei tarvinnut kauaa miettiä. Mietin mikä erottaisi minun korttini lukuisista jo olemassa olevista eläinkorteista. Lähdin leikittelemään idealla tatuointimaisuuden sekoittamisesta kiiltokuvamaiseen tyyliin.Tein muutaman luonnoksen ja ihastuin ideaan, jossa eläimiä kehystävät kasvit. Olen tyytyväinen lopputulokseen, joka mielestäni yhdistelee vanhanaikaisen satukirjan kuvitusta freesiin nykyaikaisempaan ilmeeseen.      

Näin kortit syntyivät

Ensiksi luonnostelin kuvan paperille.

Tämän jälkeen piirsin kuvan selkeimmät linjat siirtokuva paperille, jonka avulla sain siirrettyä kuvan maalauspaperille siten, että kuvaan tuli mahdollisimman vähän lyijykynä jälkiä.

Tämän jälkeen pääsinkin maalaamaan, käytin akvarelleja sekä valkoista ja mustaa akryylimaalia.

Luonnostelin, siirsin ja maalasin myös ympäröivän köynnöksen.

Kun kuvat olivat valmiit, valokuvasin ne ja siirsin tietokoneelle. Käsittelin valokuvia hieman photoshopissa ja tämän jälkeen syväsin ne ja asettelin kortit valmiiksi Illustratorissa.


Lopuksi suunnittelin vielä ilmeen korttien takapuolelle.


Postikorteista syntyi neljän kortin sarja. Seuraavaksi lähetän painotaloille tarjouspyynnöt ja sovin hyväntekeväisyys kohteeni kanssa käytännön asiat. Sen jälkeen vuorossa onkin postikorttien tuotekuvaus, sarjan julkaisu ja markkinointi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti