torstai 28. kesäkuuta 2018

Facebook sivut yritykselleni

Halusin toteuttaa yritykseni Facebook-sivut siten, että niistä välittyy heti graafinen osaamiseni. Lähdinkin suunnittelemaan profiili-ja kansikuvaa, joista kädenjälkeni näkyy. Halusin ilmeestä helposti lähestyttävän ja asiallisen. Kukka-aihe muotouti mielessäni ja lähdin kokoamaan moodboardia pinterestistä.
Olen pitkään ihaillut moodboardin kuvien tyylisiä toteutuksia, joten päätin lähteä itse toteuttamaan jotakin saman tyylistä. Ensiksi piirsin kukat Illustraattorilla. Kukkien piirtäminen osoittautui melko työlääksi ja aikaa vieväksi. Illustratorilla piirtämiseen pätevät kuitenkin pitkälti samat säännöt kuin kuvataiteeseen. Tärkein tässä projektissa huomaamani asia oli kerroksien käyttö illustratorilla piirtäessä. Kun ensin lisään pohjavärin, valot ja varjot ja näiden päälle läpinäkyvämmän kerroksen saan aikaan kerroksellisuutta, tekstuuria ja syvyysvaikutelman. Syvyyttä sain luotua myös siten, että pienemmät takana olevat kukkaset, olivat hieman läpinäkyviä, jolloin ne upposivat miellyttävästi taustaan.
Illustratorilla piirtämäni kukat.
Huomasin pian, että sloganini "valovoimaista suunnittelua" ja facebook kansikuvan koko, eivät toimineet kyseisessä tyylissä. Slogan on niin pitkä ja kirjaimet tulivat niin pienellä, että niiden osittain peittäminen kukilla, loi yleis-ilmeestä sekavan. Niimpä päädyin tekemään vain taustaa kukkasilla. Tähän taustaan teksti kuitenkin hukkui liiaksi, niinpä laitoin läpikuultavan laatikon tekstin pohjalle. Lisäsin sekä profiilikuvaan, että kansikuvaan voimakkaat graafiset kehykset luomaan vastapainoa muuten hempeälle ja rönsyilevälle ilmeelle. Kansikuvan tekstiin halusin selkeän ja päätteettömän, mutta silti hieman leikittelevän fontin. Lisäsin muutamia kukkia kehyksen kulmiin rikkomaan hallittua asetelmaa.

Valmis kansikuva.
Valmis profiilikuva.

Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Kuvat tuovat hyvin omaa tyyliäni, sekä viestittävät graafisesta osaamisestani ja sen monipuolisuudesta. Ensimmäisenä päivänä keräsin noin 60 tykkääjää ja yhden arvostelun. Nyt tarkoituksena on markkinoida facebook-sivuani eri sivustoilla ja kerryttää seuraajien määrää, sekä saada arvosteluja muiltakin asiakkailtani! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti