sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Vesileikkuu-Robohach

Vesileikkuu

Vesileikkuri tuottaa kovalla paineella vesisuihkun, jonka avulla on mahdollista leikata lähes mitä tahansa, kangasta, metallia tai jopa kiveä. Vesileikkuun avulla on mahdollista leikata monimutkaisiakin muotoja. Haluttumuoto piirretään tietokoneella, jolloin vesileikkuri leikkaa halutun muodon ankkuripisteitä seuraamalla.

Robohach

  Saimme tehtäväksemme suunnitella portit Robohach tapahtumaan. Robohach on suunnattu aikuisille, joiden intohimona on tekniikka. Tapahtumassa ryhmät suunnittelevat ja toteuttavat robotin, joiden tulee selvittää tehtävärata. Meidän tehtävänämme oli siis ideoida ja toteuttaa portit, jonka läpi robottien tulisi kulkea. Saimme suuntaa-antavat mitat porttien koosta ja vapaat kädet visuaaliseen ilmeeseen.Porttien tuli asettua noin 75 cm pöytien päälle ja aukon tuli olla 20 x 20 cm kokoinen. Porttien tuli myös pysyä itse pystyssä, joten suunnittelimme ne flatback rakenteella. Flatbackilla tarkoitetaan sitä että objektin voi purkaa osiin, kuljetuksen ja säilyttämisen helpottamiseksi. Teimme siis porteillemme erilliset irrotettavat jalat, joiden varassa se pysyi pystyssä.
 Kokoonnuimme luokan kanssa pohtimaan aihetta ja päädyimme teemaan "Nostalgiset pelihahmot", sen jälkeen jaoimme pienemmille ryhmille omat hahmot. Minun ryhmäni sai toteutettavaksi Sonicin.
Teimme ensin luonnokset käsin, jonka jälkeen piirsimme ne puhtaaksi Illustratorilla. Vesileikkuussa hinta muodostuu ankkuripisteiden mukaan, joten portti tuli toteuttaa niiden mahdollisimman vähäisellä käytöllä. Huomiotava oli myös se etteivät leikkuurajat olleet liian lähellä toisiaan, jolloin materiaalinamme käytetty finnfoam olisi haljennut. Leikkuuratojen välille tuli siis suunnitella siltoja, pitämään rakenteet kasassa.

Suunnittelemani portti
Valitettavasti olin sairaana, kun vesileikkuu tapahtui, joten en päässyt seuraamaan itse tapahtumaa. Portin leikkuun jälkeen teippasimme finnfoamlevyt yhteen ja maalasimme portin.
Porttimme kisapaikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti