maanantai 21. elokuuta 2017

Näyteikkunoita

Tehtävänämme oli kuvata kymmenen mielestämme mielenkiintoista näyteikkunaa. Kuvasin liikkeet Turun keskustassa ja sen lähialueilla.

1. Vallilan näyteikkunassa minua miellyttävät värien kontrastit. Kirkkaat värit etualalla  kiinnittävät huomion ja mustavalkoiset kankaat taustalla tekevät kokonaisuudesta harmonisen. Pienet punaiset yksityiskohdat taustalla yhdistävät etu- ja taka-alan tuotteet. Jaffa pullot tuovat näyteikkunaan piristävän lisän!
Vallila, Hansakortteli
2. Partioaitan näyteikkunassa oli oma kokonaisuutensa Fjällräven colours-tuotteille. Kokonaisuus on miellyttävän raikas ja selkeä. Puulaatikoilla on luotu kätevästi tasoja esillepanoon. Erityisesti pidän taustan tekstuurista. Tuotteet tulevat selkeästi ja houkuttelevasti esiin.
Partioaitta-Hansakortteli
3.Tyttö ja Vuohi liikkeen pitkä ja kapea liiketila näkyy kokonaan näyteikkunasta. Etualalle on rakennettu huomion kiinnittävä esillepano, jota koko liiketilan asettelu tukee luoden selkeän kokonaisuuden. Värit sointuvat toisiinsa ja asettelu luo kuvan persoonallisesta ja lämpimästä liikkeestä. Myös ulos aseteltu kukka ja liitutaulu luovat liikkeelle omaleimaisuutta.
Tyttö ja vuohi-Linnankatu 9-11

Tyttö ja vuohi-Linnankatu 9-11
4. Piia Jaalan kukkakauppa on kuin pieni keidas Turun keskustan sykkeessä. Erikoinen kokonaisuus pomppaa esiin kivijalkaliikkeiden rivistä ja taatusti kiinnittää ohikulkijan huomion rönsyilevyydellään!
Piia Jaala-Linnankatu 9-11

Piia Jaala-Linnankatu 9-11
5. Finnmarin liiketila on esillepanon kannalta haastava. Puolet liikkeen seinistä koostuu lasiovista ja näkymä koko liiketilaan on esteetön. Etualan sesongin mukainen esillepano luo yhtenäisen kokonaisuuden. Liikkeen sisätiloihin asetellut kynttilät jatkavat lämpimien sävyjen linjaa, lisäten niihin sointuvan vihreän, joka toistuu liikkeen sivuilla. Kokonaisuudesta on saatu selkeä ja yhtenäinen haastavuudesta huolimatta!
Finnmari-Hansakortteli
6. Hansan Zaran näyteikkuna kiinnitti huomioni kiinnostavilla muodoillaan. Ympyrä vangitsee katseen ja selkäpäin katsojaan käännetyt mallinuket luovat konseptista kiinnostavan. Myös asusteiden värit sointuvat kauniisti yhteen.
Zara-Kävelykatu

Zara-kävelykatu
7. Li'l Decor liikkeen näyteikkuna on suloisen yksinkertainen. Vaaleat pastellin sävyt luovat viattoman ja rauhallisen, lapsenomaisen, tunnelman. Graafiset tuotteet etualalla kiinnittävät huomion ja viirit ja lamput jatkavat näyteikkunan sulautumista liiketilan yläosassa. Hellyyttävä kokonaisuus!
Li'l Decor-Linnankatu 8
8. Hieman ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsee suloinen Valoisa sisustus- ja lahjapuoti. Pieni ikkunatila on käytetty huolella. Vaikka tuotteita on paljon ei ikkunan tunnelma silti ole ahdas. Valkoiset tuotteet tulevat hyvin esiin tummaa tiiliseinää vasten.
Valoisa-Puutarhakatu 42

Valoisa-Puutarhakatu 42
9. Hansan Marimekko liike on vinokattonsa takia haastava. Matala esillepano tuo sekä tilan että tuotteet oikeuksiinsa. Räväkät kuosit on sommiteltu harmonisesti ja viherkasvit tuovat raikkautta kokonaisuuteen. Taustan verho sulkee esillepanon sopivasti erilleen muusta liiketilasta.
Marimekko-Hansakortteli

10. Tässä liikkeessä ei varsinaisesti ole näyteikkunaa, mutta asettelut liikkeen ulkopuolella viehättivät minua. Brinkkalan pihalta löytyvä Marje Ôunapuu keramiikkataiteilijan myynti ja työtila on kuin satukirjan sivuilta. Liike kutsuu tutustumaan omalaatuisella ja sympaattisella ulkoasullaan. Liike sointuu hyvin Brinkkalan sisäpihan vanhahtavaan henkeen.
Marje Ôunapuu ceramics-Brinkkalan piha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti